Betty en ik

Een jaar geleden stelde ik mezelf de uitdaging om een boek te schrijven… Het is zo ver! Het boek is geschreven en uitgegeven!

Volgens Betty (leven met een egootje)

Het is misschien nog een wat taai onderwerp… maar we hebben toch allemaal, ja echt allemaal… een ego. Zo, dat hebben we vastgesteld, die hobbel is genomen, daar hoeven we niet meer over te twisten toch?

Misschien heb ik als auteur wel de primeur om een egografie te schrijven: een boek geschreven ondanks en met de aanwezigheid van een ego.

Businesswoman_with_Glasses_Cartoon_Character-26Ego Betty  woont op stand in het hoofd van de auteur. Een panoramaraam, met daaronder rode pluche bankjes om te zitten en te kijken naar wat er zich in het leven van de auteur afspeelt en klaar om zich daar schaamteloos en met volle passie tegenaan te bemoeien.

Betty is een verzamelpot van alle emoties die een mens kan hebben. Ze is  soms boos, verdrietig, teleurgesteld, beschaamd, onzeker en kan daarom vanuit het niets voor behoorlijk wat gedoe in het hoofd zorgen.

Een klein tipje van de sluier uit het boek dan maar?

Hans stond bij de koelkast, (een onschuldig huishoudelijk apparaat) trok de deur open en sprak de volgende woorden: “Zeg, je moet bananen niet in de koelkast bewaren, dan gaan ze rotten”. Op zich niets mis mee. Betty zag echter het gezicht erbij en hoorde het toontje aan. Een gezicht alsof hij werd geconfronteerd met een niet doorgetrokken wc pot en zijn stem op de irritatie-stand. Betty liep naar de koelkast keek en voelde een vlaag rebelisme omhoogkomen. Ze haalde adem en zei: “Het zijn MIJN bananen, in MIJN koelkast”.

Nieuwsgierig? Begrijpelijk..

Bestellen kan via  Happythings4you.nl  de leuke online webshop van Happy Minds.

Het E-book kan ook via amazon.com, maar… dan heb je een creditcard nodig…

Share

Deze post is ook beschikbaar in: Engels