Tegeltje1

Een bezoekje aan het toilet bij oma leverde vroeger toch al gauw wat wijsheid op. Een klein tegeltje met blauw gekleurde tierelantijntjes gaf stof tot nadenken.  Teksten als “Van het concert des levens, heeft niemand een program” tot de wat moderne “Een vriend is iemand (ik hoef hem niet af te maken denk ik..) pronkten op een klein tegeltje.

Het waren de voorlopers van de huidige ‘regels’

imagesCNCBZWMZ

 

Vandaag de dag kun je geen huis binnenlopen of er hangen ‘regels’. Meestal op een fraai hip steigerhouten ondergrond en met als eerste zinnen: In dit huis… of In onze familie…  en zelfs, jawel.. de wc regels! Waar voorheen de budha beeldjes rust moesten brengen door ze in de kamer, op het toilet en in de tuin te plaatsen, daar heeft de mens nu regels geplaatst.

Zijn we met z’n allen bezig aan een cursus heropvoeding? Het lijkt er een beetje op. Gelukkig gebeurt dat dan wel op een leuke en aardige manier. De regels benoemen vooral de dingen die waardevol kunnen zijn, waar we in de hectiek van het dagelijks leven nogal eens aan voorbij lopen.  Zo’n bord met ‘de regels’ zou een aardige reminder kunnen vormen om er weer eens bij stil te staan. Daar zal het plaatsen van tegeltjes op de wc van vroeger wel zijn oorsprong vinden, op de wc heb je tijd om na te denken hahahaha.

tekst2In mijn huis heb ik de less-is-more-versie van het wc tegeltje. Die variant is ook nog mogelijk, de muursticker! Loop iedere willekeurige Xenox, Action of Big Bazar winkel in en je ziet ze liggen. Ik heb wel een voorkeur voor de wat minder gangbare teksten en dan gecombineerd met de budha voor het rust elementje in mijn leven.

De regels zijn eigenlijk wel een positieve ontwikkeling. Je loopt meerdere keren per dag langs de tekst en je zult er hoe dan ook  naar kijken en de tekst in je op nemen. Door herhaling zal de tekst in je hoofd worden opgenomen en heeft het hopelijk het effect dat je het als overtuiging aan zult nemen. Je zet het bord (hoop ik) niet neer vanwege het mooie hout, de tekst moet je aangesproken hebben..

Regels zijn er om gebroken te worden, dus ik ben wel benieuwd wat er hierna weer komt om ons positief te stemmen in het leven 🙂 Alles wordt weer IN na een tijdje dus ik gok op de terugkeer van het blauwe tegeltje hangend aan een stuk steigerhout in 2020.

Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.