ego-knopHallo lieve Hapy Minders. Daar ben ik weer. Ik heb slecht nieuws.. Ik ben gedegradeerd. Van wekelijkse mijn prikkelende hersenspinsels delen met mijn fans naar maandelijks. Hoe onbeleefd! Een week duurde al zo lang zonder jullie. Maar goed ik zal me beheersen, anders ga ik misschien nog naar een kwartaalcolumn…  Dan over tot de orde van de maand, het thema: Reageren.

Als professioneel ego heb ik overal een mening over, dat mag duidelijk zijn. Ik ben getraind om binnen enkele seconden een reactie te hebben en vooral te delen met mijn omgeving. Ik heb geen last van de tijd nemen om na te denken over of iets misschien iets genuanceerder ligt dan ik dacht, wel nee. Hopla, ventileren wat in je opkomt. Dan ben je het maar kwijt toch? Het lucht lekker op om even ongezouten te melden dat iets irritant is en het allerleukste is om dat te doen verpakt op een bedje sarcasme of ondergedompeld in een sausje valsheid. Reageren is lekker!

Dit is toch een heerlijke tijd waarin we leven. Met alle social media is het een groot feest van meningen en reacties daarop. Ben je het ergens niet mee eens… met een simpele druk op de knop is de hele wereld op de hoogte. Fantastisch! Hoewel ik het een prettige gedachte vind dat er meer egootjes rondlopen, levert het vaak ook narigheid op. Ik weet zelf hoe snel en scherp ik soms ben en gelukkig heb ik een Ernestine die me ervan weerhoudt om een spoor aan irritatie en gekrenkte gevoelens achter me te laten.

Al filosoferend over dit onderwerp kreeg ik een geweldig idee en ik zit er toch zwaar over te denken om de mensen van Facebook een mail te sturen. Wat nou als we een speciale button toevoegen aan de reactie knoppen op Facebook? Ik laat even een korte stilte vallen zodat jullie mijn briljante idee even in kunnen laten werken….

En daar ben ik weer. Nou??? Een knop speciaal voor ons egootjes? Ik wil best model staan voor het ontwerp. Ik help graag mee hoor! Waar die knop goed voor is? Duh… om aan te geven dat het ego aan het woord  is en verder commentaar achterwege moet blijven om eventuele oorlogen te voorkomen?

Dus eigenlijk zeg je met die knop niets over iemand en toch ook weer alles… Volgen jullie het nog? Ik schat mijn Happy Minders hoog in, dus ik ga er gemakshalve maar even van uit dat jullie het wel snappen…

Voorbeeldje… dan maar? Ok. Stel… je ziet een bericht van iemand en je denkt er het jouwe van. In plaats van te reageren druk je op de ego-knop. Dan geef je aan dat je er wel iets van denkt, maar het niet zegt.

Ik krijg net op mijn rechteroor binnen van Ernestine dat mensen dan geprikkeld worden. Mensen gaan zich dan afvragen wat je reactie was… Hm… daar zit wat in.

Beetje jammer… Het was zo leuk. Een eigen reactieknop op Facebook. Terug naar de tekentafel…

Het is misschien ook maar beter om eerst na te denken voordat je ergens iets van gaat vinden… Ik vind dat lastig want emoties komen op als (hoe zeg ik dat nou eens chique…) de drang tot de grote boodschap? Als ik moet, dan moet ik… Uitstellen is niet lekker. Ik wil er vanaf….

Ik tref ineens een notitieblokje op de wc aan… Dat zal een stille hint zijn van Ernestine om mijn gedachten dan maar op te schrijven in plaats van ze ongeremd de wereld in te gooien. Ik druk denkbeeldig even mijn reactie knopje in…

Lieve Happy Minders tot volgende maand.

Liefs

Betty

 

 

Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.