kofferIk blader regelmatig door mijn Happy Minds dagboek. Ik heb eigenlijk best al veel beschreven en over ontelbare zinnige en vooral ook onzinnige dingen gekletst. Een jaar geleden was ik bijvoorbeeld druk met onderzoek doen naar hoe je een koffer inpakt voor een cruise. Als ik de blog  met de titel ‘een koffer, 16 kledingstukken, 40 outfits’ lees moet ik lachen. Nog 20 dagen en dan ga ik weer op cruise en ik ben er weer druk mee. Wat mee te nemen op cruise. Deze keer is de uitdaging groter want ik ga naar een ander gebied in de wereld en het zal er warm zijn..

Kapotte%20schoenOp de vorige cruise had ik net genoeg kleren mee om de week door te komen. De uitdaging is deze keer niet voor de kast in de cabin te staan en  bedenken wat nog wel een dagje extra gedragen kan worden. Mijn vriend maakt zich niet zo druk. “Ach twee broeken en wat T-shirts moet genoeg zijn” is zijn droge commentaar op mijn voorbereidingen. Ik denk even terug aan de nette schoenen die hij mee had op de vorige cruise. De schoenen stierven op zee, in het gangpad waar de hakken een spoor aan rubber achterlieten. Kleine brokjes zool kondigden het overschrijden van  de uiterste houdbaarheidsdatum aan.

Ik bekijk de lijst van plaatsen waar we zullen rondlopen, ongetwijfeld vol bewondering over de historische gebouwen. De toren van Pisa, het Vaticaan, de Sagrada Familia, de palmbomen op Mallorca en de marktjes in de buurt van Marseille. Ik check even het weer in alle plaatsen. Wel ironisch dat ik in Nederland zucht als het kwik boven de 22 graden komt. In alle plaatsen die we zullen bezoeken is het nu rond de dertig… Ik troost me met de gedachte dat het een andere warmte is en de airco aan boord zijn werk wel zal doen.

Rome_info-dresscodeIk ben al weken bezig met de cruise. Ik hou van structuur en goed voorbereid zijn. Twee paar nieuwe schoenen worden om en om ingelopen om blaren in Rome te voorkomen. Het zijn van die ‘gezondheid schoenen’ met een verantwoord voetbed. Natuurlijk staan die niet super sexy en ineens moet ik aan mijn oma denken als ik ze in de gangkast tegenkom. Tja, ik ben geen 18 meer en comfort gaat boven stijl vrees ik. Vandaag had ik alvast een proefselectie gemaakt van de garderobe die ik mee ga nemen. Topjes met een luchtige bloes, voor de nodige bescherming in de zon… en die ook uit kan als het nodig mocht zijn.  Al surfend op het internet vang ik een glimp op over hoe je gekleed moet gaan in kerken in Rome. De bloes blijft aan in het Vaticaan!

“Oh dat is niets voor mij, zo’n cruise” roept een kennis. “Al die oude mensen en dat gewiebel op het water.” Ik vind het helemaal leuk. Gelukkig ben ik niet zo gevoelig voor deining en het gehalte ouderen valt reuze mee. Wat is er leuker dan in de ochtend wakker worden en beseffen dat je alweer in een ander land bent aangekomen?

Ik zal de koffer nog wel een aantal keren in en uitpakken voordat de dag van vertrek aanbreekt. Voor mij is dit al voorpret. Heerlijk tutten met mijn koffer. Ik hou jullie op de hoogte!

Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.