betty hebzuchtIk heb niet zo veel met hebzucht, als het gaat om materiële dingen. De een na nieuwste Samsung is mij net zo lief en als ik er over nadenk, kan deze ook nog wel mee en zou ik ook een korting op mijn abonnement kunnen doen en nog even verder appen met dit modelletje.. Ik weet sinds een halfjaar hoe het is om het voorrecht te hebben om werkzoekend te zijn, inclusief bijbehorend ‘salaris’… Dan leer je snel om meer met minder te doen.

Maar hebzucht is meer dan alleen spullen willen, dus als ik over deze zonde nadenk.. dan kom ik er denk ik niet helemaal schoon vanaf.

Psychologisch gezien is hebzucht een verlangen in ons naar iets dat we nog niet hebben. Meestal iets buiten onszelf. Het idee dat als we dat hebben, we bevredigd of gelukkig zullen zijn, drijft ons om het te blijven willen en ons best te doen het te krijgen.

b952d16f05d2ed5b39c2156808da7b98Mijn lieve Betty heeft af en toe wat hebberig neigingen als het om de heerlijke spulletjes van de Rituals gaat, maar zonder dat overleeft ze het ook wel. Ze kan dat ook zien als een luxe die je jezelf maar af en toe zal gunnen als je met minder inkomen leeft.

Nee.. Betty wil eigenlijk maar een ding hebben en dat is de regie. Regie over haar leven en zo veiligheid hebben. Mooie spulletjes zijn wel leuk, maar dat is niet waar ze echt voor gaat. Ze is erg op haar vrijheid en het recht om zelf te beslissen over dingen gesteld.  Kortom.. controle.

210b02dd80b766b06d9412d1a4e19d08Zo zal ze altijd haar best doen om vooral zelfstandig te blijven. Pogingen om haar ergens in te duwen, zelfs al is het maar een FaceBook groepje, als je dat niet hebt gevraagd vooraf.. daar maakt ze korte metten mee.

Mind games en manipulatie… beter van niet.. ze is genadeloos!

Helaas is dat wat ze wil hebben niet iets wat makkelijk verkrijgbaar is. Ze gaat feitelijk voor het onmogelijke. Je kunt niet altijd controle hebben en je moet soms wel eens buigen voor iets of iemand. Het idee dat ze dat nodig heeft komt grotendeels uit onveiligheid. Als ze iemand de regie zou laten, weet ze niet hoe dat uitpakt en of dat wel prettig zal zijn.

Naast de dansles die ze al heeft zal ik eens nadenken over een yogacursusje… op Youtube of zo.. dit in verband met een van de twee resterende zondes (luiheid).

yoga

 

 

Share

Deze post is ook beschikbaar in: Engels

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.