Broccoli in je leven-Happy Minds“Ik heb te weinig testosteron” klinkt het tegenover mij. Ik kijk over mijn leesbrilletje heen naar hem en vraag me af hoe iemand vanuit het niets tot zo’n verklaring komt. Even overweeg ik om het onderwerp te negeren. “Hoe kom je daar nu weer bij?” vraag ik. Ik weet dat een simpele druk op een plaatje hem doet reizen van onderwerp naar onderwerp en hij in een kwartier een flinke dosis feitjes naar binnen heeft zitten slurpen. “Oh, ik las zoiets” zegt hij een beetje afwezig. Voor mij een teken dat hij waarschijnlijk weer naar een volgend onderwerp is gesprongen: naar de broccoli!

“Broccoli, schijnt te helpen” volgt er daarna. Ik zit midden in een vraagstuk over vrijwilligers voor mijn werk en moet moeite doen om mijn ogen van het scherm af te wenden en hem aan te kijken. Ik zal ongetwijfeld met beide wenkbrauwen in opgetrokken stand naar hem gekeken hebben. ‘Broccoli?” “Tegen wat?” “Nou tegen weinig testosteron!” roept hij. Ik miste even de ernst van het gebrek aan testosteron in je leven. Zeg nou eerlijk, het stofje geeft mannen het gedrag waar ik als vrouw niet heel vrolijk van word. Ik open google om naar de functie van testosteron te zoeken als hij nog even verder gaat.

“Broccoli bevat diindolymethane (DIM ) welke zowel voor een beter testosteron niveau als voor een goede prostaat zorgt” leest hij voor als een tweede Harmen Siezen van het NOS journaal. “Zal ik dan maar recepten met broccoli erin voor je gaan googelen, schat?” vraag ik in de hoop dat hij klaar is met zijn rondje info-surfen.

Tes-tos-te-ron. Mijn vingers tikken het woord in en daar is Wikipedia. Ik moet mijn lachen inhouden. De antwoorden voldoen volledig aan mijn verwachting. Testosteron zorgt in de puberteit voor de baard in de keel, het groeien van de penis, balzak en om het geheel compleet te maken; de lichaamsbeharing. Logisch allemaal. Het verband tussen testosteron en een hoog libido vond ik helaas niet. Nee, ik vond iets anders…

Broccoli in je leven-Happy MindsEen onderzoek onder twee groepen mannen, een met toediening van testosteronpleister en de andere groep met een placebo pleister, levert op dat de mannen met testosteron eerlijker waren. Ze werden onderworpen aan een spel waarbij vals spelen een mogelijkheid zou zijn. Onderzoekers concludeerden dat testosteron het gevoel voor trots en status zou verhogen en liegen bij een spel niet de moeite waard zou zijn.

“Zeg, jij hebt helemaal geen tekort aan testosteron!” roep ik uit. Een paar uur eerder had hij mij haarfijn uit zitten leggen hoe hij op een briljante manier grondstoffen uit leegstaande dorpjes zou kunnen halen door het maken van een computerscript. “De broccoli kan weer van de boodschappenlijst?”

Broccoli in je leven-Happy MindsEen paar uur later komen we langs de kant van de weg een bord tegen: Broccoli Festival!

Echt…dit verzin je niet toch? Zo’n toeval! Natuurlijk gingen we even kijken. Het meest opvallende van het hele festival was toch de afwezigheid, ja jullie voelen hem al, van de broccoli!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

One Thought to “Broccoli de nieuwe sexy groente voor de man?”

  1. Heerlijk opgeschreven. En leuk om te lezen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.