Weet jij iets totaal zinloos te doen? vraagt ze. Ik heb mijn vriendin aan de telefoon. Mijn raderen draaien… “Tja… doelloos… dus zonder resultaat… gewoon omdat het kan, zonder dat het iets moet opleveren?” Vragen die door mijn hoofd vliegen. “Er is toch altijd een doel…” zeg ik uiteindelijk. “Als je er maar vrolijk van kan worden!”

We hebben net de wereld even doorgenomen en het is soms best lastig in deze tijd. Onzekerheden, beperkingen, spanningen, het is aan de orde van de dag. We moppperen even samen. Ineens weet ik iets onzinnigs… Bellen blazen! roep ik. Ik kan bijna haar mondhoeken omhoog zien kruipen tot een glimlach. “Ja, dat is een goede, dat ga ik zo doen!”

Ik kan me haar al voorstellen in haar achtertuin met een flesje bellenblaas en een paar met de ogen rollende pubers die van achter het raam toekijken hoe hun moeder iets zinloos aan het doen is. Ik heb er lol om.

Het resultaat van dit gesprek is dat ik op pinterest ga zoeken naar nog meer onzinnige bezigheden om te doen. Ik hoef niet lang te zoeken… Hoe onzinnig is het bijvoorbeeld om poedeltjes te snijden uit bloemkool of broccoli?

Het is echt mogelijk om uit de donkere wolk te komen die we regelmatig tegenkomen in deze tijd. Het komt zoals zo vaak neer op het ombuigen van gedachten. Voor mij was de broccoli poedel genoeg om mijn humeur weer enorm op te krikken. Niet dat ik de keuken in ga duiken om een heel dierenrijk te scheppen uit groenten… Dat ook weer niet. Maar het goed genoeg om me even goed te laten lachen en daarmee de scherpe kantjes even weg te poetsen.

Dus wat de wereld nu nodig heeft… Broccoli poedels!

Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.