De stiekeme winkelIk loop in de Albert Heijn en ja, daar werd ik toch weer met mijn neus op de zaak gedrukt. Het is weer tijd voor pepernoten-gate. Eigenlijk weet je dat het bijna herfst is als de nootjes de winkel weer binnen sluipen. Zachtjes nemen ze hun plek in op een niet al te opvallende plaats, zodat de rebelletjes ze kunnen vinden. Ik geef het toe. Ik ben een rebel. Ik koop ze. Ik trek thuis zonder schroom die zak open en doe ze in een vrolijk schaaltje en dan gebeurt het. Mijn pre-Sinterklaas gevoel gaat aan. Ik krijg visioenen van inpakpapier (met Pietjes!), surprises waar je weken aan loopt te knoeien gevolgd door een briljant bedacht rijm… Een warm gevoel stroomt door mijn lijf. Oh heerlijk. Nog een paar maanden en dan is het weer zo ver. Het heerlijke avondje. Met zo’n bruine ronde rakker wek ik binnen enkele seconden een happy status op…

Dat de meningen nogal uiteen lopen over het moment waarop de nootjes mogen komen is duidelijk. Ik ben daar eens creatief over na gaan denken. Wat als we nu eens een speciale shop maken met producten die alleen maar rond bepaalde dagen in het jaar mogen, maar die je als klant wel het hele jaar door kunt kopen? Als ik als klant in april zin heb in een pepernootje om mijn Sinterklaasgevoel even aan te raken… dan surf ik even naar www.stiekemtochtekoop.nl of zo en bestel een zakje van de bruine vriendjes om aan mijn emotionele drang te voldoen.

Als ik op 24 augustus (ik prik lukraak een datum) zin heb om in mijn ‘strijd’ tegen de warmte mijn ‘I’m dreaming of a White Christmas-gevoel’  op te roepen, dan surf ik even naar de stiekeme winkel en bestel wat kerstkransjes om het geheel compleet te make, toch?

Ik kan enorme schik hebben over het verzinnen van zo’n winkel. Ik zie al discrete verpakkingen die de inhoud van het foute product moeten verbergen. De postbode heeft geen idee dat hij een discutabel goedje met zich meedraagt naar de voordeur van een smachtende klant. Reclame campagne’s voor de shop worden zorgvuldig bedacht om de koper wel te attenderen op ‘je weet wel, dat wat niet genoemd mag worden…’ en de actie die deze week van start gaat. Twee stuks van ‘je weet wel’ voor de prijs van een!” “Bestel nu, voor het te laat is!”

Waar ik eigenlijk heen wil met deze blog vol gekkigheid is… Waarom niet het hele jaar door gewoon genieten van het leven en onze aandacht richten op waar we blij van worden. Als iemand op 1 augustus een pepernootje wil kopen, wat kan het schelen lieve mensen. Als de noot nodig is, so be it! Je weet maar nooit welk gevoel ze willen opwekken om even een paar minuten in een andere periode rond te dwalen…

Onder het genot van een pepernootje ga ik even mijn Love Boat-gevoel aanzwengelen want over welgeteld 8 dagen is het weer zo ver… Dan sta ik weer te zwaaien aan de reling. Ik ga op cruise!!

 

Share

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.