560720-17718-28Ik had gisteren een date. Mijn eerste  echte contact. Tot dus ver was onze relatie alleen digitaal.. wel handig en overzichtelijk.. maar ik was wel verheugd dat ik nu een live date had. Grijns. De ontmoetingsplek.. Een prachtig nieuwe plek in het stadhuis.. ik vind het functioneel. Alles onder 1 dak.. Leuker kunnen ze het niet maken.

Ik raak voorafgaand aan mijn date al meteen in gesprek met een meneer die mij vraagt… Jij komt toch ook voor die cursus? Ik kijk hem aan en zeg.. nee ik mag nog niet op cursus.. en informeer maar eens wat die meneer dan vindt van ‘de cursus’. Hiermee doelt hij op een workshop voor werkzoekenden van 55 jaar en ouder. Hij trekt een stapeltje verfrommelde papieren uit zijn binnenzak en zegt.. Nah.. ik moet een succesverhaal opschrijven, maar weet je… ik heb geen succes. Ik moet erg om de meneer lachen. Een echte Amsterdammer… Ik vraag hem of hij kinderen heeft.. Die heeft ie… Ik zeg meneer… dat is dan toch al zeker 1 succesverhaal. U was erbij… toen er kinderen ontstonden. De meneer schiet in de lach en vertelt over zijn kinderen en kleinkinderen met een twinkel in zijn ogen.

Ik vraag hem wat hij voor werk heeft gedaan. De meneer noemt dat hij internationaal chauffeur was… Ik zeg.. nou.. dan heeft u vast wel mooie verhalen over hoe u bijvoorbeeld heelhuids over de wegen in Frankrijk bent gekomen.. De meneer begint te vertellen over de Ramblas in Spanje en wat hij daar meemaakte.. Ik had graag nog langer met hem gekletst maar ja.. mijn date was er..

Mijn date… Een aardige mevrouw. Ik voldoe grotendeels aan haar zoekprofiel …  Wel noemt ze wat verwachtingen die ze nog heeft in onze relatie. In het gesprek valt het woord vakantie.. Dat moet je melden.. Ik ben nogal naiëf geloof ik.. ik had daar nog helemaal niet over nagedacht…. Ik schijn vakantiedagen op te bouwen bij onze relatie… Jippie…

Mijn fantasie slaat meteen op hol… Ik zie reisfolders… strand… en oh ja.. een ansichtkaartje naar mijn UWV partner… Groeten uit Urk… (met mijn inkomen plan ik hooguit een voetreis.. maar goed…ik MAG op vakantie).

Mijn volgende moment van verbazing breekt aan bij de term ‘proefplaatsing’. Het schijnt dat je bij een werkgever 2 maanden mag werken om ervaring op te doen met behoud van uitkering en een intentie van die werkgever om je daarna een halfjaar contract te bieden. Ik denk.. dat is leuk! Ik stel aan de mevrouw voor dat ik meteen even bel met het UWV om een proefplaatsing aan te vragen.. als coach voor mensen die een cursus volgen omdat ze 50 plus zijn.. Ik vertel de mevrouw dat ik zo hier en daar wel signalen opvang dat die cursus niet echt als prettig wordt ervaren…

De mevrouw schiet in de lach maar herstelt haar zakelijke gezicht en meldt mij dat mijn idee leuk is.. maar niet uitvoerbaar. Het zijn HBO opgeleide mensen die de cursus geven… dus helaas.. het UWV helpt mij hier niet mee.

Het is handig zo’n live date.. dan weet je meteen hoe de relatie in elkaar zit… De do’s en don’ts.. Waar mijn partner blij van wordt en waar ik in onze verhouding de grens van irritatie raak of verboden terrein opzoek.

Aan het eind van onze date constateren we dat de duur van onze relatie voor beide partijen een issue is… Geen van beiden hoopt op een lange termijn relatie… Ik vind dat niet erg… Ik geniet van de mooie momenten samen.. Ik en mijn UWV.

imagesMRTL8LC2

 

 

 

 

Share

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.