13622_originalWeet jij hoe je meer energie krijgt?” “Ik voel me moe en kom tot niets…” schrijft een internationale kennis mij.  Ik chat een tijdje met hem en uiteindelijk vraag ik: “Heb jij eigenlijk gele sokken?” Natuurlijk had hij die niet. Wie heeft er nu gele sokken of zelfs maar de behoefte om die te dragen? Dat is toch suf… Niet als je gele sokken therapie gaat volgen!

The-11-Emotional-Stages-of-Waiting-for-Someone-to-Respond-to-Your-Email-082815-624x468-300x225Mijn kennis heeft last van het geloven in de wereld van NIET. Elke keer is er een nieuwe voorwaarde en als die er is, dan… zal alles goed komen, alles lukken, dan is er succes, dan is er geluk.  Waarom weet ik dat dit is waar hij last van heeft? Omdat ik het zelf ook gedaan heb en nog wel eens tegenkom. Uit ervaring weet ik, dat het eigenlijk niet zo veel zin heeft om oplossingen aan te dragen.

Tja, weinig energie… Beter eten? Vroeg naar bed?  “Baarmoeder getrouwe geluidjes op je MP3 zetten en zo in slaap vallen? Het maakt allemaal niet uit. Het zit tussen de oren. Als je gelooft dat er eerst een wonder moet geschieden, dan blijf je daarop wachten en in de tussentijd blijft alles zoals het is, of wordt het alleen maar erger.

imagesZH24D5NT “Nee ik heb geen gele sokken… hoezo?” zegt mijn kennis. “Is er een winkel waar je die zou kunnen kopen?” vraag ik. “Uhm.. ja, maar ik draag alleen zwarte sokken naar mijn werk.” Ik merk dat ik een taaie rakker voor me heb. “Geel is de kleur van kracht, begin ik voorzichtig…” “Als je gele sokken draagt heb je meer zelfvertrouwen” Mijn kennis is gevoelig voor deze manier van denken, dus hij is een en al oor. “Wat nou als je de hele dag die gele sokken draagt en daardoor meer energie zou krijgen?”  Daar moest hij eens over na denken, daar kon best wel eens iets in zitten…

Het is natuurlijk gekkigheid, die hele gele sokken therapie, of toch niet? Het hele punt is, dat je jezelf overtuigd van iets, een nieuw idee in jezelf zet, jezelf dus eigenlijk her-programmeert. Dat lukt vaak het best op een ludieke manier. De gele sokken zijn een continue herinnering aan iets waar in wilt gaan geloven.

Waarom werkt het omgekeerd wel.. vraag ik aan hem. Als ik jou nu vraag niet aan een roze olifant te denken, waar denk je dan aan? Juist…_http-18080-Processor11_1252320969447_Elephant2-Colour_v1

 

 

 

Share

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.