SelfieWaar je ook kijkt, mensen staan klaar met een smartphone om het moment waarin ze zich bevinden vast te leggen voor de wereld. Het woord ‘selfie’ is een normaal begrip geworden in onze wereld.  Er worden nogal wat selfies genomen en gedeeld op social media. Als voorstander van ‘hou van je selfie’ zou ik eigenlijk geen commentaar mogen hebben op dit fenomeen…  Alleen… slaan we niet een klein beetje door met selfies?

Misschien lig het aan mij en het verwonderen dat ik zo graag doe… Ik vind het leuk om naar anderen te kijken. In de bus, in de stad of op een terrasje… Hoe zitten ze, waar kijken ze naar, waar lachen ze om… Ik word er blij van. Ik denk dan even niet aan me-selfie, maar zou graag een ‘elsie’ maken. Een foto van iemand waar ik door werd geraakt, die een mooi verhaal heeft of gewoon geweldig zichzelf is.

In Amerika is men een project gestart met de ludieke naam Project Elsie. Een sociaal experiment om mensen te stimuleren om eens aan anderen te denken.

Het concept is eenvoudig: In plaats van het maken van een selfie, maak eens een foto van iemand die je bewondert. Daarna zet je de ‘elsie’ op social media (met toestemming natuurlijk) met een verhaal over waarom je die persoon bewondert.

Wie bedacht die leuke project?

Andrew Draper. Een fotograaf die een visie had geïnspireerd op de campagne van Coca Cola “Share a Coke”. Het idee van Andrew is om mensen te vragen het leven van een medemens te promoten in plaats van hun eigen leven. Als je geeft, krijg je ook weer terug. Misschien niet altijd van de persoon waaraan je iets gaf, maar uiteindelijk komt het weer bij je terug.

Waar kunnen mensen hun ‘elsie’ kwijt? (klik op het logo)

naamloos

Doe jij mee… om het eens niet over jezelf maar over een ander te hebben? Super!

164658-850x565-taking-photographs

 

 

 

 

 

Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.