PrinsesWe zijn er allemaal groot mee geworden, de prinsesjes uit de Disney sprookjes. Elke vrouw is een prinses vanaf de dag dat ze geboren werd. We kijken als kleine dames op tegen de prinsessen uit de sprookjes. Als je goed kijkt, zit er in elke prinses wel een kwaliteit die we in onszelf zouden mogen vinden.  Sprookjes bestaan niet, dat is helder, maar we kunnen er wel iets aan doen om het leven wat meer magie te geven en wellicht een ‘ze leefden nog lang en gelukkig…’

imagesKKWDSI1YNeem Assepoester, die met haar vertrouwen en doorzettingsvermogen en subtiel gebruik van het ultieme fashionitem, de glazen schoen, toch een prins scoorde 🙂

Wij hebben natuurlijk geen feeënpeetmoeder die van een paar muisjes en een pompoen een avondje uit op hoog niveau in elkaar flanst… Maar wat  we wel in kunnen zetten is de magie van zelfvertrouwen. Overboord met al die oude ideetjes dat we niet goed, mooi, slim of leuk genoeg zijn… Het zit allemaal in ons. Je moet even met een spinnenragzwabber in het archief alle stof eraf halen en het weer in gebruik nemen.

lets-teach-this-message-to-our-children-always-wear-your-invisible-crownZullen we gewoon met elkaar afspreken dat we vanaf nu, zoals we hier zitten, achter de pc…. de nieuwe generatie prinsessen gaan worden? Die lekker zich zelf is en weet wat ze waard is en met opgeheven hoofd (zodat onze onzichtbare kroon niet kukelt…) door de wereld stapt, vrijgevochten van alle meningen van anderen?

Mooi! Zo.. eigenlijk is de wereld vrij simpel toch? Als we onze gedachten maar de goede kant op duwen.

Ik buig voor mijn medeprinsessen… Ik wens u een mooie dag vol zelfvertrouwen en laat vooral een sprankeltje achter waar u ook gaat!

 

Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.