Jawel lieve mensen, het is weer zo ver. 20 maart is de dag dat je zonder schroom eens ongeremd gelukkig mag zijn. Schaam je niet, deel het lekker met de wereld. Graaf eens even diep in het hersenpannetje en bedenk eens wat je allemaal wel hebt, waar je tevreden mee bent, wie je zo ontzettend waardeert in jouw leven en doe er iets mee. Stuur een appje, gooi het eens over een andere boeg en maak eens wat complimentjes, kan jou het schelen. Wees lekker gruwelijk gelukkig vandaag! Je bent niet alleen, het is wereldwijd Internationale dag van het geluk!

Als we het onderzoek van de Verenigde Naties bekijken, staan wij als Nederlanders op de zesde plek in de top 10 van landen waar mensen het gelukkigst zijn. Hoe cool is dat? Daar zou je alleen al blij om kunnen zijn vandaag, toch?

Als ik mezelf de vraag stel waar ik blij of gelukkig van word, dan zijn het vaak kleine dingen. Een goed gesprek met een collega, een gek appje van een vriendin, een eigenwijs verhaal van mijn kind waar ik beeld heb hoe bijdehand hij soms kan zijn. Maar ook mijn vader, waar ik regelmatig even langs ga om te eten. Ik neem zijn gebaren en opmerkingen in me op. Hij zal er niet altijd meer zijn, ooit zal hij net als wij allemaal klaar zijn met leven. Daarom zijn de momentjes die ik met hem heb zo waardevol. Hij is ook nog jarig vandaag, dus jullie snappen dat ik vandaag weer even ga genieten bij hem. Ik glimlach dan van binnen om hoe hij is en ben dan gelukkig.

Grappig dat geluk dus niet zit in bergen geld. Hoewel ik de eerste ben die zal zeggen dat geldzorgen heel zwaar kunnen zijn. Toch geloof ik dat je zelf een stukje geluk kunt maken in donkere tijden. Ooit begon ik deze site terwijl ik niet echt veel reden tot juichen had. Het heeft mij zo veel gebracht om vooral na te denken over wat er allemaal wel leuk is in de wereld. Ik kan het iedereen aanraden.

Dus… wat ga jij vandaag doen op deze blije dag?

Voor wie wat hulp kan gebruiken… “Happy”van Pharell Williams (deze versie duur 1 UUR!)

 

Share

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.