Foto filmpje“Hier zijn de filmpjes, beste netwerkcoach…” lees ik in mijn mailbox. Ik had maanden geleden meegewerkt aan een E-learning cursus voor netwerkcoaches. Mijn hart slaat iets sneller. Ik haper even bij het drukken op het linkje.. Zou het wel leuk geworden zijn?  Ik druk en kijk… Een zucht van opluchting komt uit mijn mond. Gelukkig… het is een leuk filmpje.  Een paar dagen later laat ik het aan mijn vriendinnetje zien. Haar commentaar… Leuk, maar wel serieus! Ik moet lachen. Ja, die kant heb ik ook. Maar over zelfvertrouwen gesproken…

Leuk he ben ik-Happy Minds“Jeetje ik zou willen dat ik meer was als jij” zegt mijn vriendinnetje. “Weet je… zeg ik, ik heb er meer dan anderhalf jaar over gedaan om genoeg lef te hebben om dit te gaan doen.” Zelfvertrouwen en overtuigd zijn dat je leuk bent is niet een vanzelfsprekend iets in mensen. Ergens zit daar een enorme rem op. Of het nu is omdat thuis gezegd werd dat je gewoon moest doen en vooral niet op moest scheppen, of dat er ooit iets gebeurde waardoor je besloot jezelf maar klein en onzichtbaar te maken… Voluit in het spotlicht staan is eng.

Ineens hoor ik mezelf roepen: “We doen weer een project!” “Dertig dagen bedenken wat er ook al weer zo leuk aan ons is!” Natuurlijk is mijn vriendinnetje daarvoor in, want eigenlijk is ze al ontzettend leuk, creatief, bijzonder en ik kan nog wel even doorgaan, maar ja… dat gezellige kleine wezen in haar (het vriendinnetje van mijn egootje Betty) maakt dat het erkennen van al die eigenschappen nog wat werk vergt. Iedere dag 1 leuke eigenschap op een creatieve manier gepresenteerd, dat is de deal.

Leuk he ben ik-Happy Minds

Meteen gaat mijn creativiteit aan en ik bedenk dat ik een schatkist aan leuke ideeën in me heb, die op de meeste onhandige tijden uit mijn hoofd willen floepen. Dat is toch een van de leukere dingen aan mij… En zo is de eerste opdracht van het project een feit.

Rechtop gaan staan en ongegeneerd vinden dat je geweldig bent… het is nogal wat.  Want ja… wat gaan anderen daarvan vinden. Zullen die je arrogant of overdreven gaan noemen? Ongetwijfeld! En weet je waarom… omdat ze zelf niet het lef hebben en maar gewoon doen, omdat dat is hoe het zou horen. Ik zeg:  “Ammehoela! Geniet van je kwaliteiten en deel ze gerust. Als je er zelf in gaat geloven, kom je vanzelf mensen tegen die het wel zullen waarderen en… misschien geïnspireerd raken om ook zichzelf te worden”.

Op de barricades mensen! Rechtop graag en pak je moment!

Leuk he ben ik-Happy Minds

 

 

 

 

Share

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.