GarfieldSoms is het heel lekker om even te zeuren, klagen, af te geven op de wereld, toch? Ik kan er ook wat van hoor. Zelfs sarcasme is mij niet vreemd.  Het is alleen net als met fast food of Chinees eten… Het is heerlijk als je eraan begint, daarna zit je propvol en aan het einde van de avond heb je weer honger. Het lijkt niet echt te voeden. Als we dan toch een goed voornemen zouden maken, waarom niet eentje op het gebied van ons denkwerk en onze communicatie?  Wat als we het eens omdraaiden? Happy fast food eten…

Mc HappyMijn fantasie gaat aan… Ik zie een Mc Happy restaurant. De grote H was al te zien vanaf de snelweg. Iedereen in de auto kreeg al een blij gevoel, want jummie we gaan happy eten!

Ik sta voor de balie en kijk naar de menu’s op de borden erboven. Hm, de Big Happy of gewoon het Happy Menuutje? Gezien de feestdagen… doe mij maar een Big Happy. “Wilt u er extra positieve saus bij?” vraagt de blije verkoopster. “Ja, doe er maar twee, want ik was de dag niet zo positief begonnen, vrees ik.”

Als ik een hap neem van de Big Happy voel ik de kriebeltjes in mijn buik. Ik begin te lachen en de wereld ziet er ineens veel leuker uit…. Leuk bedacht mevrouwtje Happy Minds, maar zo is het (nog) niet in de wereld.

ID-100102641-300x187Wat dan te doen als je even in een bleh-bui zit, even niet zo veel compassie hebt voor die ene mevrouw die voorkruipt bij de kassa, die ene collega even niet kunt hebben omdat die zoals altijd net even voor half vijf al met zijn jas aan staat, terwijl jij nog bezig bent met het oplossen van een probleem…

Ik heb wel een tijdelijke oplossing. Zoek een bondgenoot. Iemand waarbij je je prettig genoeg voelt om jezelf te zijn. Iemand die weet waarom je even baalt en… het allerbelangrijkste… iemand die je helpt om het bleh-moment om te draaien.  De kunst is wel om het te herkennen. Toegeven dat je in je negatieve modus zit en de moed hebben om even om hulp te vragen bij het opruimen van die grijze wolkjes in het hoofd.

Het opruimen van negatieve gedachten is niet alleen voor jezelf een goed plan, maar ook voor de rest van de wereld. Zoals een lach aanstekelijk werkt, werkt een negatieve bui ook door op anderen. Probeer het maar eens uit… Ga maar eens met een nare bui bij een groep mensen staan en begin bijvoorbeeld over het nieuws… Ik garandeer dat binnen een paar minuten de stemming omslaat…  Als dat zo werkt, waarom dan niet kiezen voor de positieve variant?  Als jij het voorbeeld geeft, volgen anderen ook. Als je ervoor kiest om niet mee te gaan in roddels, negatieve gesprekken, maar jezelf van de positieve kant laat zien… heb je een gouden manier in handen om het leven wat leuker te maken.

Meditating closed eye businessman in office with arguing colleagues shouting and fighting.

Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.