ThinkHallo Happy Minders, Betty hier! Mijn wekelijkse column gaat over ‘Overdenken’.
Ik zie mezelf graag als een intelligent ego-wezen met het vermogen om na te denken over werkelijk elk klein detail dat ik tegenkom gedurende de dag. Het is mijn werk. Mensen onderschatten echt hoe veel werk er in dat werk gaat zitten. Het is niet alleen het denken, het is ook het overdenken van het denken!

Van de week had ik het met een kennisje over het denken over woorden. Daar ben ik ook nogal goed in, al zeg ik het zelf. Ik kan met gemak tien verschillende manieren verzinnen om een enkele zin uit te leggen. Wat de uiteindelijke uitleg wordt hangt af van mijn bui, de stand van de maan en van de hoeveelheid aandacht van die dag, oh ja en hoeveel ik mag denken… van Ernestine.
Ik kan deze wereld zeer gecompliceerd maken met het denken over dingen. Ik kan woordenwisselingen veroorzaken, gevoelens kwetsen… nee geen punt hoor, ik doe het graag. Het valt allemaal onder mijn ingebeelde takenpakketje.
Ik heb er dan ook geen benul van dat mijn baantje erg vermoeiend is voor Ernestine. Mijn continue zucht naar iets zeggen over iets of iemand is eigenlijk wel een irritante factor, zegt ze… Nou ja zeg!
Ik maak problemen die er niet waren voor dat ik er over na ging denken, zegt ze! Ik wil alleen maar alert zijn op de gevaren van de jungle, genaamd het leven. Opletten op mensen met minder goede bedoelingen, uit de weg gaan van enge situaties. Wat is daar eigenlijk mis mee?
Ik deed mijn overdenken altijd ‘s nachts, maar dat is niet meer. In het wetboek voor het ego, dat in mijn kamertje ligt staat: Niet overdenken overdag, niet nadenken over nieuwe dingen waar je weer over na kunt denken (ik had haar bijna tuk.. maar ze is slim, Ernestine) Niet nadenken over het niet na mogen denken!
Misschien heeft Ernestine wel een punt als ze zegt dat het totaal zinloos is om dingen te overdenken. We hebben geen bewijs dat dingen zullen gebeuren en nadenken over wat er gebeurd is, verandert niets aan die situatie. We kunnen dus net zo goed het denken over het verleden en de toekomst afschaffen en ons houden bij de dag van vandaag en rustig afwachten wat er komen gaat.
Ik mag mijn gedachten opschrijven in een boekje, maar daarna moet ik dat wegzetten. Denk maar niet dat ik het eenvoudig heb in het leven, lieve fans… Ik heb vele gedachten daarover, maar ik beheers me.
Tot volgende week, ik zal aan jullie denken, denk ik…
Liefs,
Betty!
Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.