Zit het leven je niet echt mee? Heb jij een post-HBO in klagen? Dan is vandaag de dag waarop je het eens helemaal anders aan kan pakken. Vandaag is het Positief Denken Dag!

We kennen het allemaal. Het is een klein grijs wolkje dat ongemerkt boven je kan komen hangen. Het kan op ieder moment van de dag gebeuren. Of je nu in de auto zit en een onbeleefde automobilist haalt de rij wachtende auto’s even in omdat het kan, een oud dametje dringt op slinkse wijze voor bij de kassa… de buren hebben de radio net iets te hard als je even een dutje wilt doen en hoppla… de stroom aan negatieve gedachten is losgebroken.

Dat positieve denken is best nog een klusje. Het vergt namelijk dagelijks onderhoud. De eerste stap is het herkennen. Even stoppen als je in een lage druk gebiedje terecht bent gekomen en beseffen dat je een optie hebt. Laat je de stroom gaan of keer je de stroom om? Ik ben weer eens gestart met het opschrijven van 3 leuke dingen per dag omdat ik merkte dat ik in de stroom mee ging. Je zult verstelt staan van het effect van het opschrijven van positieve dingen.

Je gaat namelijk even heel bewust de dag doornemen met de aandacht gericht op wat er allemaal WEL lukte, wat er bijzonder was en waar je blij van werd. Tussen de ergernissen en moeilijk-moeilijk-moeilijk-momenten zitten namelijk wel degelijk momenten die leuk zijn. We zijn alleen beter in het onthouden van de lastige dingen, blijkt. Zo had ik gisteren toch een whohooo momentje toen ik een broek paste en alweer een maatje minder heb. Dat mocht in mijn lijstje. Zo ging ik eten bij mijn papa en moest ik weer smakelijk lachen om zijn manier van dingen doen en dat hij Netflix had ontdekt op zijn 77e. Nummer 2 was een feit. Mijn beste vriendinnetje belt even om de wereld door te nemen en is in een tralala-stemming. Erg grappig. Nummer 3 genoteerd.

Zo simpel is het dus. Om positief te denken. Het is alleen even zoeken in de jungle van grijze wolkjes om je heen.

Laten we vandaag met z’n allen eens een top 3 maken van alle dingen die leuk, lief, schattig, ontroerend en indrukwekkend waren. Gewoon omdat het kan. Kom op… het is maar een kleine moeite… doe het voor jezelf en de wereld, want iedere positieve gedachte helpt mee aan een leukere wereld en dat willen we toch allemaal, of niet soms?

Zet um op! Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.

Fijne PDD vandaag lieve Happy Minders!

 

Share

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.