8 maart is het Internationale Vrouwendag. Jippie. Een dag speciaal voor ons! Een dag om even de power in ons te vieren. Want laten we eerlijk zijn dames… we zijn toch gewoon een geweldig soort? Of niet soms? We verzetten bergen, overwinnen obstakels, terwijl we ondertussen nog even zorgen dat de was gedaan is, de boodschappen als vanzelf in de kast floepen en oh ja we voeden ook nog ons kroost op en zorgen voor onze man/vrouw. Allemaal zoals dat heet ‘onder het loopje door’ toch? Dus gefeliciteerd met jou…vrouw!

Het jezelf als power vrouw zien, of in ieder geval een poging doen jezelf te waarderen lijkt nog niet helemaal ingeburgerd te zijn. Ik had laatst een gesprek met mijn moeder, overigens een geweldige vrouw… maar dat kan ook niet anders want ze heeft mij ‘gemaakt’ (hihi). Mijn moeder (bijna 78) had graag nog iets willen betekenen voor de wereld. Een bijdrage geleverd aan de mensen… Ik kijk haar aan… en zeg: “Mam… volgens mij ben je dat allang aan het doen!” Met alle activiteiten die zij voor de oudere mensen in de buurt doet en de wijsheid die ze in zich heeft.. Een tijdje later is het complimentendag en ik stuur haar een mailtje met een compliment voor haar als mens en moeder.

Vrouwen zien vaak niet de kracht die ze in zich hebben. Heel veel dingen zijn vanzelfsprekend of niet noemenswaardig. Waarom zouden we onszelf niet meer credit geven voor die kleine dingetjes die voor anderen een verschil maken? Besef maar eens dat je geweldig bent en dankzij jou de wereld een stukje leuker is en blijft. Misschien moeten wij als vrouwen elkaar meer wijzen op de mooie kwaliteiten in elkaar.

Ik heb in mijn omgeving een paar juweeltjes zitten. Zo is er mijn vriendin die dit jaar 80 wordt en altijd geïnteresseerd is in het leven van anderen. Ze belt mij regelmatig om te horen welke ontwikkelingen ik nu weer doormaak en het mooie aan haar is, dat ze nooit oordeelt. Het grappiste aan haar is, dat als er zich iets lastigs voordoet in haar leven ze altijd roept: “Goh, dat heb ik nog niet meegemaakt, ik ben benieuwd hoe dit afloopt”.

Ik ontmoet dagelijks mooie mensen en in het bijzonder mooie vrouwen. Vrouwen die in hun kracht staan door gewoon te zijn wie ze zijn. Vandaag leerde ik een van mijn collega’s op mijn werk beter kennen. Ik was onder de indruk van de open manier waarop ze naar zichzelf kijkt en waar ze nog dingen kan leren. Mijn hart maakt dan een sprongetje. Heerlijk die openheid!

Dus dames, laten we deze dag gebruiken als aanloop naar een periode waarin we lekker gaan genieten van onze powerrrrrrrr. Ik maak een buiging voor jullie en hoop nog veel power vrouwen tegen te mogen komen, zodat we samen de wereld veroveren.

 

Share

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.