Al twee dagen lang was het merkbaar. Hakketakken naar elkaar om niets. Iedere opmerking die hij maakte werd systematisch verkeerd opgevat en gevolgd door een sneer of een moeilijke blik. Vervolgens werd die reactie weer beantwoordt met een zucht en de opmerking dat hij het ook nooit goed kon doen in mijn ogen. Je kunt je als vrouw niet alle dagen van de maand beroepen op het recht van hormonale invloeden dus heb ik als back-up de invloed van de volle maan achter de hand. Of je nu spiritueel bent of niet, let maar eens op als de maan vol is en de reacties van de wereld om je heen. Mensen zijn scherper en eerder geneigd het er eens niet bij te laten zitten voor die ene keer. Emoties lijken te worden versterkt.

Met een wetenschappelijk ingesteld vriendje, kom ik natuurlijk niet weg met het excuus dat het volle maan is en ik daarom niet te genieten ben en werkelijk alles wat hij doet als irritant wordt betiteld.. Ik had kunnen weten dat hij er iets mee zou doen…
Zittend in de tuin van een prachtige sauna zegt hij zo maar tegen een wildvreemde mevrouw: “Zeg, ben jij ook zo vervelend als het volle maan is?” Het is altijd even afwachten hoe de persoon die hij op zijn eigen wijze benadert zal reageren. Deze keer was bijzonder. De dame staat op en loopt op ons af. Ze richt haar ogen naar de hemel en zegt: “Nou ja zeg, dat is het!” Ik ben dus al twee dagen lang een heks (de letterlijke uitspraak zal ik niet herhalen maar het was een drieletterwoord gevolgd door het woord wijf).  Ik zit geamuseerd te kijken naar wat er zich voor mijn neus afspeelt.

Die had hij niet zien aankomen! Iemand die serieus in ging op zijn onvoorspelbare opmerking. De mevrouw is helemaal blij. “Dat is toch ook bijzonder, dat jij dit zo tegen mij zegt…” gaat ze verder. “Ik heb vaak last van de volle maan; ik ben niet te genieten en werkelijk alles wat mijn vriend doet is irritant!” Ik geniet van het verhaal. Mijn egootje ligt spinnend in haar vensterbankje in mijn hoofd te luisteren naar het bewijs dat wij niet gek zijn. Zo maar ineens een bondgenootje! Nog grappiger was dat de mevrouw dacht dat mijn vriend de opmerking uit spiritueel oogpunt had geplaatst. Daar moest hij even ingrijpen. “Nou, weet je, ik bekijk het puur wetenschappelijk hoor…” De mevrouw liet zich daar niet door beïnvloeden en ging nog even door met het uiten van haar blijheid over de mededeling dat het volle maan is en zo haar valsheid werd verklaard. Ze hield het niet bij… wanneer het volle maan zou zijn, want dat zou haar onrustig maken.

Even later, als ik nog na zit te genieten van het gesprek zegt mijn vriend: “Duh, je hoeft er geen agenda op na te houden om te zien wanneer het volle maan is, toch?” “Je kijkt naar buiten en tadaaaa….” Ik lig in een deuk.

Voor een ieder die zich wil verschuilen achter de volle maan of voor de personen die het lijdend voorwerp zijn waarop wordt afgereageerd tijdens volle maan een overzichtje van de komende dagen waarop het volle maan is.

6 september 2017

5 oktober 2017

4 november 2017

3 december 2017

En voor wie het volle maan excuus niet meer kan gebruiken… Er is altijd nog de Mercurius in retrograde optie. Lees mijn blog over dit bijzondere fenomeen.

Succes de komende dagen lieve mensen!

 

 

Share

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.