sauna_emoji-470x340Ik was al fan van Finland… Ik kwam er nu weer achter waarom ze zo leuk zijn. De Finnen hebben iets nieuws verzonnen. Emoijis. Icoontjes die de gekkigheid en de kracht van een land en de mensen weergeven.  Op 1 december komt er een adventskalender uit waar deze icoontjes  te zien zullen zijn.

media_xll_8141427Het ministerie van Buitenlandse zaken kwam met het idee om typische Finse icoontjes te maken. De sauna lijkt een logische keuze gezien de ‘Finse Sauna’, maar de Nokia telefoon en de headbanger liggen minder voor de hand.  Het icoontje met de afbeelding van de Nokia telefoon heeft de naam “De Onbreekbare”. De Nokia 3310 was een van de best verkochte telefoons ooit, ontworpen in Finland en stond bekend om de lange levensduur.

Petra Thema, directrice van Public Diplomacy vertelt aan de pers: “De Finse emoji’s zijn ontworpen met een flinke knipoog”. “Maar ik hoop dat ze de wereld niet alleen laten zien hoe we eruit zien, maar ook onze krachten zullen weergeven, waaronder bijvoorbeeld onze ontwapenende eerlijkheid”..

happy virusMisschien dat Nederland het voorbeeld van Finland kan volgen met typische kenmerken van ons land. Ik zie al beeldjes van kaasjes, bloembollen, klagen over het weer (oops), Koningsdag, onze multi culti samenstelling en oranjegekte…  Lijkt me een enorm gaaf voorbeeld om te volgen. Ik ga voor een Happy Mind emoji!  Ik ben voor!

De adventskalender heeft 24 icoontjes, maar er zijn er meer dan dertig gemaakt. Je kunt ze gratis downloaden vanaf 1 december. De ontwerper van de emojis is Bruno Leo Ribeiro. Hij heeft ze in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken ontworpen.

De kalender is verkrijgbaar in dertien verschillenden talen. Ik vrees dat wij het met het Engels of Duits moeten stellen, de Nederlandse taal stond er niet tussen…

Wie niets wil missen van de lancering van de Emoji Advent Kalender (zoals Happy Minds)… klik op de headbanger om naar de site te gaan en de link in je favorieten te zetten.

Coming soon

Share

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.