images

Als je eens zou turven wat je per dag aan gedachten hebt, denk ik dat je doodmoe naar bed zou gaan ‘s avonds. Het zijn er gigantisch veel. Van een vluchtige die zo maar even voorbij floept, tot een wat langere die je wellicht tot actie aanzet, tot een hele lange die misschien al een tijdje bij je woont.

Er zijn theorietjes over dat gedachten die je zou hebben gevolgen kunnen hebben. Ik heb eens een lezing bijgewoond waar de kracht van een gedachte werd uitgelegd. Bedenk eens als je boos bent wat je eigenlijk doet. Wat wens je de ander?  Volgens de lezing zou het in de toekomst kunnen zijn dat hetgeen je denkt ook meteen zou worden uitgevoerd. Eng idee.

Ik betrap mezelf er namelijk ook wel eens op dat ik niet de meest liefdevolle zin in mijn hoofd heb als ik weer eens een bumperklever op de snelweg aantref die het liefst mij en mijn kleine Kaatje naar de rechterbaan wil verbannen om nooit meer terug te keren op de grote baan voor grote dikke auto’s die heel hard willen rijden omdat ze haast hebben of gewoon een kleine auto bij voorkeur voorbij willen. Wat nou als het waar zou zijn dat mijn gedachte… die meneer met die dikke Audi moet maar eens pech krijgen en voor straf een week in een ford Ka rond rijden, uit zou komen… Dit zou op zich lachwekkend zijn, maar wat als je echt een naar iets aan iemand toewenst? En het zou uitkomen?

Dan komt bij mij de gedachte… (ik heb nummer 145049 van vandaag) dat denken eigenlijk best heftig is. Als ik bedenk dat mijn buurman een nare man is omdat hij de blaadjes die van de bomen vielen en voor mijn garagedeur zou hebben geveegd en hij daarom maar eens uit moest glijden daarover om te beseffen wat hij deed… en het gebeurt ook? Oeps… Voor mij toch wel iets om eens mee aan de slag te gaan. Bewust zijn over welke gedachten je hebt en waarom je ze hebt. Ik ga er eens over nadenken… (dat wordt dan 145050).

Geruststellend is, dat als je iets positiefs denkt.. dat dan ook uit zou kunnen komen. Laat ik me daar dan maar aan vast houden. Deze site is een mooi begin daarvoor. Happy minds…

Ernestine

Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.