Wat is een held? Loop eens naar de spiegel… en kijk daar eens in. Daar staat er eentje! Want… wie heeft er niet dagen meegemaakt waarin je totaal verdwaalt leek te zijn in verdriet? Uren lopen ijsberen over een probleem en het antwoord maar niet te kunnen vinden in de groeven die je achterliet op de vloer? Iedereen maakt situaties mee die op het moment zelf lastig, onmogelijk, hart verscheurend en onoverkomelijk lijken. En toch, is daar weer een volgende dag en ergens komt het weer goed… Wat ooit onmogelijk leek, is vandaag bijna gewoon geworden? Als je terugkijkt en moeilijke momenten nog eens bekijkt.. zijn we dan niet allemaal een held?

clarkkentbadnessHet overwinnen van jezelf is een heldendaad, maar er zijn ook nog andere helden… We kennen allemaal het beeld van de saaie zakenman die bij het minste geluid van onrecht of gevaar een hoekje opzoekt om zijn vierdelig grijs open te rukken en zijn speciale pak te onthullen en met uitgestoken arm weg te vliegen naar de plek des onheils.

Gelukkig zijn er ook helden die dagelijks zonder al te veel tierelantijnen erop uit trekken om goed te doen. Ik was gisteren bij Super Cool!  om een karateles te zien. Super Cool is een sportproject in Almere voor deelnemers met een verstandelijke beperking die samen met maatjes willen sporten of een van de sporten eerst wil uit proberen. Zo was dit de laatste karateles en gaan de deelnemers hierna starten met skeeleren.

De deelnemers worden begeleid bij het sporten, zodat ze zich op hun gemak voelen. Ik was onder de indruk. Met alle drukte in ons leven zijn er dus mensen die hun tijd en aandacht geven om mensen de kans te geven om mee te doen met sporten. De naam is goedgekozen want… dat is gewoon super cool!

Nog maar een week aan het werk bij mijn nieuwe job, kom ik ook daar weer helden tegen. Ik bel een van de vrijwilligers die elke week, weer of geen weer, met bewoners in de bus stapt om in de sportschool te gaan sporten. Hij doet dit al jaren, naast zijn drukke bestaan als ondernemer. Als ik hem vraag waarom hij dat doet… zegt hij: “weet je als ik na een drukke werkdag met die gasten ga sporten, voel ik alle moeheid wegebben en krijg ik super veel energie van hen en van het sporten.”

Als ik zo eens naar die mensen kijk die zich inzetten voor anderen, krijg ik een warm gevoel. Gelukkig… de wereld is mooier dan we denken, als we maar eens goed kijken in de spiegel en naar anderen.

Ik steek twee duimen in de lucht voor alle helden! Dank jullie wel !

naamloos

 

Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.