imagesUXKH38ZDHet was  onvermijdelijk dat Betty op een dag een man zou vinden. Na alle onderzoeken naar een fatsoenlijk exemplaar kwam op een dag Sherlock ten tonele.

Het was natuurlijk geen Bouquet Reeks romance.. maar een botsing op niveau.

Hoe Betty Sherlock ontmoette..

Bij een apart wezen als ik ben, met een eigen karaktertje voor mijn ego, hoort natuurlijk een gelijksoortig aparte mannelijke versie. Die is er.

betty slap1Het kostte even wat tijd om Betty uit te leggen. Waarom ze in het leven werd geroepen en wat ze doet, dat ik geen therapie hoef voor een vermeende meervoudige persoonlijkheid stoornis en dat Betty een functie heeft. Gelukkig had mijn ICT prins dat wel door en moest hij ook wel lachen om haar. Hij heeft zelfs al het lef om haar af en toe direct toe te spreken en haar even op haar nummer te zetten. Dat getuigt van lef.

Sherlock kwam toen mijn ICT prins ook besefte dat hij een ego heeft. Het zichtbaar maken van het ego in de vorm van een karaktertje is handig en ook grappig. Het relativeert een beetje. Het maakt dat als je in een bui schiet, je aan het poppetje denkt en er eigenlijk ook wel om moet lachen dat je een van je mindere kanten toonde.

Het kiezen van een poppetje is wel een secuur werkje. Sherlock is een keuze gebaseerd op zijn denkwijze en zijn toch wel aparte manier van communiceren. Slim doch onbegrijpelijk soms.

Soms communiceren Betty en Sherlock direct met elkaar. Gezien de afstand wordt er veel via apps gepraat. Een gesprek als dit kan zo maar voorkomen:

Betty: Psst, Sherlock

Sherlock: Ja.. Betty

Betty: Voel jij je ook genegeerd?

Sherlock: Ja.. nogal.. wat gaan we daar aan doen?

Dit soort gesprekkenzijn hilarisch, omdat we heus wel weten dat we dat zelf zijn, maar het maakt het zeggen van dingen die je normaal niet zo gauw zou zeggen wel makkelijker. Elkaar aanspreken op iets wat niet leuk overkwam of op mindere eigenschappen wordt zo makkelijker.

Een goede relatie is gebaseerd op vertrouwen en op het gevoel dat je volledig jezelf mag zijn van de ander. Inclusief alle schaduwkantjes. De kunst daarbij is om dingen niet persoonlijk op te pakken. Dat is precies wat Betty doet, het persoonlijk nemen. Als je je daar bewust van wordt en er mee leert spelen, kun je heel veel zeggen.

Het zal heus nog wel eens botsen tussen ons. Betty is nog in training en heeft haar momenten van genadeloosheid, waarin ze haar boots aan doet en totaal over Sherlock heen wil lopen. Oefening baart kunst en gelukkig zijn wij ons bewust van onze poppetjes…

betty boots

 

Share

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.