Hallo lieve Happy Minders, Betty hier. Jullie welbekende ego-diva die het niet erg vindt om tegen dingen aan te schoppen, uitblinkt in ongenuanceerd zijn en een eigen gekleurde visie op de wereld heeft.  Zo, ik val maar meteen met de deur in huis… Ik ben er even helemaal klaar mee. Waarmee, vragen jullie je af? Met kleuren. Nee ik zit niet met een kleurboek op mijn sofaatje, maar ik heb het over de discussies over de betekenis van kleuren en in het bijzonder de kleur zwart.

 

De kleur zwart vind ik geweldig. Mode technisch kleedt het enorm af en je kunt het prima combineren met andere kleuren. Waar maak ik me dan zo druk om, zou je zeggen. De hele heisa over de kleur zwart in de maatschappij. Nadat we ons zoals gebruikelijk in november door zwarten-pieten-gate moeten worstelen, is er nu weer gedoe over Black Friday. Ik bedoel, kom op mensen… Zullen we de hele kleur dan maar afschaffen?

Als egootje hou ik ervan om lekker te rollen in drama, dat is bekend, maar dan heb ik het zelf bedacht en kan ik ook weer bepalen wanneer ik er weer uit stap. Nu word ik gratis en voor niets getrakteerd op het onderwerp waar anderen zich druk over maken en om eerlijk te zijn, dat irriteert me de panty uit de zwarte pumpjes. Toen ik na het nieuwsitem over Black Friday (het uit de Verenigde Staten overgewaaide koopjescircus ) getrakteerd werd op het voorstel om het sprookje Doornroosje af te schaffen vanwege de ongevraagde kus van de prins, zakte mijn minirokje van mijn charmante bips.

Lieve mensen… Het is erg, dat er ooit misstanden waren rondom slavernij. Dat klopt en dat moeten we vooral nooit meer toe laten. Ik als ego ben helemaal voor voorkomen van onderdrukking. Ik bedoel, niemand vindt het leuk om niet zelf te kunnen bepalen wat je denkt en doet. Ik ben een meesteres in het zelf bepalen, ik schreeuw van de daken dat ik niet wil buigen voor anderen… dus ik ben het eens met afschaffen van onderdrukking. Maar moet het op deze manier?

Laten we het eens creatief op lossen en een speciale dag tegen onderdrukking in welke vorm dan ook instellen. Dan kan iedereen gewoon Sinterklaas vieren, dan mag Doornroosje gewoon haar kus ontvangen (want hoe weten we eigenlijk dat ze dat niet wilde? Dan had ze als ze wakker werd de prins een flinke draai om zijn oren kunnen geven en hem melden dat hij ongepast gedrag vertoonde toch? De mevrouw die zich hier druk over maakt onderschat de kracht van de opgetrokken wenkbrauw en de handtas als wapen om mee te meppen!)

Laten we de kleur zwart gewoon laten zijn. Het is een kleur als alle anderen en dan kunnen we nu weer over tot de orde van de dag, me druk maken over welke schoenen ik met Kerst aan moet of zo.

Zo, dat wilde ik even kwijt… tot de volgende keer lieve Happy Minders!

 

 

 

 

 

Share

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.