Hallo lieve Happy Minders. It’s me again, Betty, jullie superdiva, ego van het hoogste niveau, levend en schoppend tegen… ja wat eigenlijk? Dat maakt ook niet zo veel uit. Ik schop nu eenmaal graag. Lol. Deze week heb ik weer een thema voor jullie: Nee-gativiteit.

In de volksmond is het geen populair woord, maar ik hou er stiekem van, want het woordje NEE zit erin. Zoals jullie weten ben ik enorm goed in dingen niet willen, het tegenhouden van veranderingen, dwarsbomen van plannen en mijn hakjes gaan professioneel in het zand.

Waar ik niet zo goed tegen kan, is andere mensen die het toepassen. Ik bedoel, ik kan er wat van, maar als we het massaal als way of life gaan toepassen wordt het leven wel een groot laag drukgebied, toch? Neem nou mensen die werkelijk bij alles wat er gezegd wordt het negatieve vertaalfilter aan zetten. “Hoe is het met je?’ wordt bij toverslag omgebouwd tot een vraag die niet kan, want “Hoe zo, zie ik er moe uit of zo?” volgt als wedervraag. Het lukt ze niet om dingen als compliment of welgemeende interesse te zien. Naast nee zeggen, ben ik dol op aandacht en complimenten, dus ik ben er goed in om dingen in mijn voordeel op te vatten.

Negativiteit heeft een zelf-vervullende werking, heb ik geleerd van Ernestine. Als je de nadruk legt op alles wat je niet wilt in het leven, is dat nu precies wat er daarna op je bordje zal vallen. Ik vind dat maar een nare wetenschap. Moet ik nog op mijn gedachten gaan letten ook, erg vermoeiend hoor.

Een andere eigenschap die de negatieve mensen hebben, is het voorspellen van de afloop van dingen. “Oh het zal wel weer gaan regenen als ik naar dat feestje moet” of “Ik zal wel weer een week plat liggen als ik de griep heb”. Uhm, ja dat gaat zeker gebeuren, tenzij je bedenkt dat er nog andere opties in het leven bestaan. Merken jullie dat ik op cursus positief denken zit? Ik maak braaf mijn huiswerk en doe de oefeningen uit het boek. Ik kan jullie melden dat het me flink wat moeite kost hoor, want het is af en toe wel erg lekker om in de modderbak van moeilijk denken en angstige gedachten te rollen. Positief doen is gewoon een baan erbij voor mij. Of was dit nu ook al weer een negatieve uitspraak? Ships!

Anyway, ik ben in ontwikkeling. Ik start elke dag opnieuw met het voornemen dat vandaag een 100% positieve dag zal worden. Nu heb ik het woord positief eens bekeken en het valt me op dat het woord POOS er in zit. Daar trek ik dan de conclusie uit dat het nog wel een POOS-je gaat duren voordat ik mijn diploma heb gehaald, want oh oh, ik zeg zo graag NEE.

Ik ga jullie weer verlaten, maar niet zonder jullie een buitengewone positieve dag te wensen.

Liefs,

 

Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.