Beste lezers van Happy Minds. Ik stel me graag even aan u voor. Sherlock is de naam. Net als Betty behoor ik tot het ego-ras Ik ben, al zeg ik het zelf, een goed ontwikkeld ego, met een zeer brede kennis over een nog breder scala aan onderwerpen. Ik mag van Ernestine hier ook mijn gedachtewereld delen. Dit tot grote ontsteltenis van la diva extrema, Betty. U zult mij hier dus de komende tijd wel eens tegenkomen terwijl ik u trakteer op een kijkje in mijn fascinerende wereld. Het thema van deze keer? Gezien worden.

Ik ben van nature geen showstopper. Wil ik ook niet zijn. Een groot podium hoef ik niet. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg en ik vind persoonlijk mensen die nogal op de voorgrond staan een beetje arrogant. Jezelf geweldig vinden… nou dat is toch arrogant? Of niet soms? Ik hou ervan om er iets van te vinden en dan een opmerking te plaatsen waar mensen over na moeten denken. Ik maak daarvoor graag gebruik van historische feitjes of een verwijzing naar een film of een boek of een wetenschappelijk weetje… Vreemd genoeg kijken mensen me dan meestal verward aan en hebben geen idee wat de hint was. Ik bedoel maar… hoe naar is dat? Ik word gewoon niet begrepen…

Mijn collega Betty rolt dan met haar oogjes en vindt dat ik dat niet moet doen. Maar hé, ik beroep me op het recht om mezelf te zijn en dit is wie ik ben. Ik heb mijn eigen manieren en mijn eigen humor, dus jammer voor Betty… ik besta!

Het is nogal moeilijk om gezien te worden, als je niet op de voorgrond gaat staan, heb ik ontdekt. Je plek innemen schijnt toch wel de manier te zijn om door anderen gezien en gehoord te worden. Ik vind dat maar gedoe. Waarom kan men mij niet gewoon zien, zonder de tegenwoordig vereiste sociale vaardigheden. Je moet gevat zijn, mee kunnen praten over alles wat de mens zo bezig houdt, oog hebben voor juiste timing binnen gesprekken en ga zo maar door. Ik heb niet zo’n last van die kwaliteiten.

Maar goed, ik was me aan het voorstellen. Wat jullie nog niet weten is, dat ik dol ben op nieuwe snufjes, een echte toys-for-boys-man, maar dan wel de nerdachtige speeltjes. Ik kan uren zoet zijn met het ontdekken van hoe iets werkt, tot grote ergernis van Betty, die dan op negeer wordt gezet. Tja, ik ben een man, ik multi-task niet. Ik focus. Ze mag dan wel balen van het gebrek aan aandacht als ik me focus, maar uhm… als zij een nieuw model telefoon heeft en niet weet hoe alles ingesteld moet worden, dan mogen jullie drie keer raden wie ineens zich totaal mag focussen? Juist ja… IK.

Ernestine heeft mij gevraagd om mijn visie als mannelijk ego te delen met het zeer gewaardeerde publiek hier. Dat zal ik de komende tijd dan ook doen.

Voor nu wens ik mijn publiek (wat klinkt dat he…hahahaha) een goede tijd en graag tot de volgende keer.

Sherlock.

 

 

Share

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.