Happy Faces Jellie

Ergens aan een lief grachtje in Almere woont ze. Jellie Goedhart. Ik zag haar Happy Faces voorbij komen op internet en bedacht met geen moment… Ik ga haar bellen voor een interview.  Voor wie zich afvraagt wat een Happy Face is….  Als je een foto opstuurt naar Jellie, maakt zij een kunstwerkje van jou met jouw blije gezicht…  Ik werd  happy van deze kunstwerkjes en van het feit dat Jellie zei: “Natuurlijk wil ik een interview!” Als ik haar woonkamer inloop proef ik de sfeer van een kunstenares met passie. De muur bij haar afzuigkap is in een soort wolkenkleur gedompeld waardoor er een  sprookjesachtig effect ontstaat.

Jellie tafelDat Jellie haar artistieke kant combineert met haar gezinsleven, is duidelijk. Haar atelier is in de woonkamer. Een grote houten tafel met allerlei verf, kunstwerkjes en… de Happy Faces. Daar begon het mee. Ik zag ze bij de Sjopping Mol en was meteen verliefd.

Als ik zo de kamer rondkijk en het aantal stoelen tel, komt de vraag bij me op, hoeveel kinderen zijn er in huize Goedhart? “Vijf” zegt Jellie lachend. “Vijf jongens!” “Wow, dat is een hele mannen wereld”, roep ik.

1804744Creativiteit zit in de familie. Jellie’s moeder, Jolanda Veltkamp, recyclet door bijzondere materialen te verwerken in hippe nieuwe producten. Jellie nam haar moeder naar een selectieavond voor ondernemers die hun product bij de Sjoppingmol in Almere willen plaatsen. Nu liggen de producten van moeder Jolanda en haar dochter samen in de winkel. Hoe leuk is dat?  Jullie snappen al dat ik even moet gaan bellen met moeders… voor een interview!

Jellie Goedhart“Loopt het een beetje?” vraag ik haar. “Een beetje?” zegt Jellie, “het is super druk!” Mensen vinden de Happy Faces helemaal leuk. De introductie van mijn werk bij de Sjopping Mol bleek een goed idee. Ik heb besloten om de eerste 100 bestellingen te maken voor een introductieprijs.

Binnen no-time waren die binnen. Nu kun je een Happy Face bestellen voor €12,50.

Jellie doet veel meer dan de kleine persoonlijke portretjes op hout.  Ze maakt ook kleurboekjes met een verhaaltje dat op rijm wordt verteld. “Ja, ik heb het naar een uitgever gestuurd en die vond het zo leuk dat ze besloten ze aan hun collectie toe te voegen.”

 

Boekjes-JellieMevrouwtje Goedhart, zoals ze zichzelf is enorm veelzijdig. Ze schets, schildert en ontwerpt. Een van de eerste dingen die mij opvielen bij binnenkomst was de schets van het kasteel van Almere. De plek waar straks Witch World gaat komen, een themapark met trollen en heksen inspireerde Jellie. “Ik teken Almere vaker”, vertelt ze. “Ik heb pas geleden een schets van Almere op twitter geplaatst en wat denk je… de VVV wil meer van mij zien en heeft interesse in kaarten van Almere”. Ze straalt als ze dit vertelt.

Werk Jellie1

De tijd vliegt in huize Goedhart. Voor ik het weet is het tijd om afscheid te nemen, hoewel ik nog uren door had kunnen kletsen met deze creatieve duizendpoot…

Nieuwsgierig geworden? Dat kan ik helemaal begrijpen… Voor meer informatie over Jellie Goedhart en haar werk klik je op het logo hieronder.

Logo Jellie

 

 

 

 

Je kunt natuurlijk ook even binnenlopen bij de Sjopping Mol in Almere Buiten of kijk op Jellie’s FB pagina!

Als ik weer buiten sta en langs het lieve grachtje weer huiswaarts keer, heb ik ineens een glimlach op mijn gezicht.  Wat heerlijk, zo’n mens met passie! Of zou het haar naam zijn die tot blijheid uitnodigt.. Goed..hart 🙂

Share

2 Thoughts to “Happy Face-Jellie Goedhart”

  1. Marjan

    Wij kregen erg leuke reakties op de Happy face schilderijtjes…
    Ga zo door!

  2. Annet Bruijn

    Al ruim 20 jaar fan van je werk ?

    Lfs Annet

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.