foto:www.ditisalkmaar.nl

Wie gaat winkelen in het centrum van Alkmaar, zal net als ik een antwoord krijgen op de vraag ‘Wat is groen en loopt in Alkmaar?’ Een zondagmiddag, mooi weer en het is druk in de binnenstad van Alkmaar. Het geluid van een houten klomp op de keien in de stad wordt vergezeld met een oerkreet. “Whooo” klinkt het. Een pittig gitaarakkoord versterkt het geheel nog even. Als ik kijk waar het geluid vandaan komt worden mijn ogen getrakteerd op een bijzonder tafereel. Ik sta oog in oog met Bertje Doperwtje.

Ik kijk van onder naar boven en alles is groen. De klompen, de sokken, zijn T-shirt en zijn hoed. Aangekomen bij zijn ogen zie ik glimmertjes. Zoals jullie weten ben ik dol op mensen met glimogen, want dat betekent dat ze iets doen waar ze enorm blij van worden. Dat Bertje Doperwtje lol heeft in wat hij doet, is meer dan duidelijk.

Voorbijgangers willen op de foto en maken filmpjes van hem en als ik eens ga googlen zie ik dat ook de media hem al heeft gespot. Bertje staat regelmatig in de krant en ook de tv-wereld heeft hem al ontdekt. Wie denkt dat Bertje alleen bij mooi weer de wereld confronteert met zijn stemgeluid… Zelfs in de winter staat hij in zijn tuinbroek met blote benen op straat.

Op persoonlijke vragen gaat Bert niet diep in. “Dat doet er niet zo toe” zegt hij dan. Op de vraag hoe lang hij al in Alkmaar speelt komt een mooi antwoord: Er is maar 1 tijd en dat is nu.

Volgens de doorheenzingzanger zou iedereen moeten doen wat bij hem past en is het enige zinvolle aan het leven als je jouw persoonlijkheid weet uit te delen aan de wereld, als het een tenminste een goede is.

Ik kan het niet helpen, ik vind Bertje een juweel voor de wereld. Een stoeprandfilosoof die kleur aan de dag van het winkelend publiek weet te geven.

Dus als je in Alkmaar bent… Kijk uit naar Bertje voor een portie filosofie met een flinke knipoog of kijk eens op zijn facebook of website.

Share

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.